06 1113 1947 info@refinding.nl

Mijn (stress)verhaal

Stress. Heel lang heb ik ontkent dat ik stress had. Ik was immers relaxt en sta positief in het leven. Dat alle tekenen daar waren, weet ik niet aan stress.

Lichamelijke klachten

Op 22 jarige leeftijd had ik een maagslijmvliesontsteking en dacht het aan mijn leefstijl en roken lag. Dus stopte ik met roken. Op mijn 25e heb ik zes weken thuis gezeten omdat ik helemaal óp was, maar dat kwam omdat ik die tijd ervoor heel veel gewerkt had. Stress had ik niet, vond ik. Ik was immers relaxed en stond en sta positief in het leven.
Op mijn 30e kreeg ik een leverontsteking, maar dat kwam door de zwangerschap waar mijn lever niet goed op reageerde. Al met al tekenen die ik destijds niet wilde zien. Uiteindelijk merkte ik dat ik toch wel heel vaak erg moe was en soms een hele dag sliep om bij te tanken. Ook speelde mijn lever elke keer weer op.

Tijd voor actie

Omdat ik hier wat aan wilde doen en de specialisten niet wisten wat de oorzaak was, ben ikzelf op zoek gegaan en rolde zo in het energetische werk. Ik begon met Quantum Touch en daarna kwam de Emotion Code, Touch of Matrix 1,2 en 3 en Psych-K. Ik begon hierover veel te lezen en Webinars te bekijken. Ik merkte dat dit voor mij heel goed werkte en wilde dit doorgeven aan anderen.

Eigen praktijk

In 2012 begon daarom mijn eigen bedrijf: Inner-gie. In het begin liep dit goed, maar omdat ik dit naast mijn baan als persoonlijk begeleider moest doen, merkte ik dat ik mijn focus niet kon houden en het minder werd.

Mijn weg zonder stress

Ondertussen bleef ik mezelf ontwikkelen door workshops en trainingen te volgen, tot het kwartje viel. Ik merkte al wel langer dat mijn hoofd dan wel niet gestrest was, maar mijn lichaam wel. Door een ervaring in mijn jeugd vertrouwde ik mijn eigen lichaam niet meer en was ik veel bezig met het scannen van mijn lichaam: hoe voel ik me, wat voel ik in mijn lichaam, etc. Dit gebeurde niet bewust, ik was er (bewust) totaal niet mee bezig, maar onbewust dus wel degelijk. Wat ik dus had was chronische stress. Soms meer, soms minder, maar altijd aanwezig.

Ik ben me hierin gaan verdiepen en ben trainingen gaan volgen, waaronder het Alexander Concept en een opleiding stresscounseling. Het mooie ervan vind ik dat dit heel goed te combineren is met alles wat ik hiervoor aan opleidingen had gedaan. Het viel voor mij allemaal samen en werd een compleet plaatje.

Refinding

Zo ontstond Refinding, wat voor mij staat voor het terugvinden van jezelf, je rust, je positiviteit, je leven, enz.

"Ik stresste al over stress voordat er stress was om over te stressen"